Domowa marmolada figowa - na bazie soczystych fig, pochodząca prosto z Grecji. Charakteryzuje się gęstą konsystencją oraz słodkawym, pełnym aromatu smakiem greckich fig. Doskonale komponuje się z greckim jogurtem, stanowiąc pyszny dodatek do śniadania czy deseru.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Figowy przysmak to nie tylko radość dla podniebienia, ale również korzyści zdrowotne. Figi wspomagają trawienie, zmniejszają problemy związane z zaparciami oraz wykazują właściwości przeciwnowotworowe. Regularne spożywanie może obniżyć ryzyko chorób serca i cukrzycy, dzięki zawartości błonnika korzystnie wpływającego na pracę układu trawiennego.
Marmolada figowa to wyśmienity dodatek do serów, zwłaszcza tych o wyrazistym charakterze, takich jak gorgonzola, roquefort, brie, camembert czy manchego. Jej naturalna owocowa słodycz harmonijnie równoważy pikantność i aksamitność tych serów, tworząc niezrównane kompozycje smakowe na każdej desce serów.
Dżem figowy świetnie smakuje z greckim jogurtem, naleśnikami czy goframi, ale naszym absolutnym faworytem są tosty z camembertem, figowym dżemem i odrobiną kremowego balsamico, które łączą prostotę z wyrafinowanym smakiem.
Pojemność: produkt dostępny w szklanym słoiku o pojemności 480 g.
Skład: figi, cukier.
Zobacz:
Wszystkie nowości