Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku. Była to jedna z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Firmie Grewling z Kcyni udało się odtworzyć dawną linię produkcyjną. Swój doskonały smak i aromat musztarda zawdzięcza użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu zacieru w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na procesie technologicznym z 1929 roku. Składniki: woda, miód naturalny 32%, ocet winny, ziarna gorczycy białej, nasiona gorczycy białej, sól, przyprawy. Masa netto: 190g Wartość odżywcza w 100 g produktu: - Wartość energetyczna 760 kJ/180 kcal - Tłuszcze 2,8 g - W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g - Węglowodany 33 g - W tym cukry 27 g - Białko 5,6 g - Sól 1,8 g
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zobacz:
Wszystkie nowości