Musztarda Maille Dijon Originale, będąca jedną z najsłynniejszych na świecie, produkowana jest w samym sercu Francji, w regionie Dijon, uchodzącym za kolebkę tej kulinarnej tradycji. Smak „Dijon” to bezdyskusyjny symbol francuskiego dziedzictwa i klasy. Smak „Dijon” to esencja francuskiej doskonałości, idealnie oddająca charakter musztardy, która powstaje z najlepszych ziaren gorczycy. Jej niepowtarzalny, ostry z nutą słoności smak w połączeniu z aksamitnie kremową konsystencją tworzy produkt wybitny.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Od kiedy spróbowaliśmy jemy tylko tę musztardę
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: woda, ziarna GORCZYCY 26%, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: E330, substancja konserwująca: PIROSIARCZYN potasu.
Alergeny obowiązkowe: GORCZYCA, SIARCZYNY.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 631 kJ / 151 kcal
Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 3,5 g
- w tym cukry: 1,9 g
Białko: 7,0 g
Sól: 4,9 g
Zobacz:
Wszystkie nowości