Oliwa z oliwek Extra Virgin Kultura Smaku, uprawiana na zboczach wulkanu Etna na Sycylii, wysokiej jakości oliwa wytwarzana w przeciągu 24 godzin od momentu zbioru oliwek. Jest 100% ekologiczna i bogata w witaminy E, A, K i D. Nie zawiera chemicznych dodatków i modyfikacji, a w jej aromacie wyczuwalne są migdały i karczochy. Warzywa, owoce oraz zioła używane do przetworów pochodzą z rodzinnych ogrodów na Sycylii. Tę oliwę znajdziecie tylko u nas!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Najlepsza oliwa jaką próbowałam!
Genialna oliwa, ma jednak jedną wadę, szybko się kończy :)
Na dnie butelki znajduje się zauważalny osad z oliwek, który po wstrząśnięciu butelki kolorem przypomina nasz bałtycki bursztyn.
Średnio owocowa · Zbiory z regionu Etny
Zbiory: październik · Rejon północnej Etny
Rodzaj oliwki: Nocellara dell’Etna
Nutka migdałów · Owocowe aromaty
Zapach: migdały i karczochy
Smak: intensywny i owocowy
Kwasowość: < 0,3%
Tłoczona na zimno i niefiltrowana
Zobacz:
Wszystkie nowości