Petit Camembert Calvados o wadze 150g to wyjątkowy, miękki ser francuski wyprodukowany na bazie mleka krowiego, który pochodzi z regionu Normandii we Francji. Charakteryzuje się delikatnymi aromatami i kremową konsystencją, która doskonale komponuje się z nutą intensywnego smaku Calvados - tradycyjnego francuskiego brandy. Cechuje się delikatną skórką pokrytą białą, aksamitną warstwą szlachetnej pleśni, która nadaje mu charakterystyczny wygląd.
Wyprodukowany z najlepszej jakości mleka krowiego, jest idealnym dodatkiem do każdego menu. Ser jest starzony w specjalnych warunkach oraz polewany francuskim alkoholem Calvados, co nadaje mu wyjątkowy aromat i głębię smaku.
Mleko używane do produkcji tego sera pochodzi z gospodarstw zrzeszonych w spółdzielni Isigny Sainte-Mère i charakteryzuje się unikalną florą mlekową, typową dla regionu Isigny Sainte-Mère. To właśnie ta specyficzna flora mlekowa obecna w serach Camembert sprawia, że koneserzy bez trudu rozpoznają produkty Isigny, odróżniając je od innych serów Camembert już na etapie degustacji.
Okres dojrzewania wynosi 7 dni. Camembert Isigny Calvados to delikatny ser z Normandii, wytwarzany z mikrofiltrowanego mleka i pokryty białą pleśnią. Charakteryzuje się intensywnym aromatem oraz wyrazistym, pełnym głębi smakiem. W pełni dojrzały ser przybiera odcień od kości słoniowej po jasny żółty, a jego konsystencja jest gładka i miękka. Smak ma subtelnie słony, z mleczną i łagodną nutą na początku, która wraz z dojrzewaniem staje się intensywniejsza i bardziej owocowa.
Skład: microfilteres cow's milk, salt, ferment, rennet.
Alergeny: mleko krowie.
Kraj pochodzenia: Francja
Waga: 150g
Wartości odżywcze 100g: Energia 1188 kJ (284 kcal); Tłuszcz 22 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 16 g; Węglowodany 0,5 g; Cukier 0,5 g; Białko 21 g; Sól 1,7 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości