Dojrzałe owoce pigwy nie nadają się do spożywania na surowo, ale doskonale sprawdzają się w przetworach, które są znakomitym dodatkiem do deserów, owsianek, lodów, naleśników, racuchów, gofrów, koktajli. Syrop połączony z ciepłą (ale nie zbyt ciepłą) wodą lub herbatą tworzy znakomity napój napotny i przeciwgorączkowy. W wersji dla dorosłych można go także łączyć z rozmaitymi alkoholami tworząc aromatyczne drinki. Owoce świetnie nadają się na sorbet. Jednak nie o sam smak i aromat chodzi, bo pigwa w syropie to skarbnica witamin i minerałów. Doskonale sprawdza się w sezonie jesienno-zimowym, ponieważ rozgrzewa i wspomaga nasz układ odpornościowy, pomagając zwalczać przeziębienie i grypę. Opakowanie 230g
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Zobacz:
Wszystkie nowości