Bio popcorn z masłem shea i dodatkiem soli do przyrządzania w kuchence mikrofalowej.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
ziarno
kukurydzy* (84%), masło shea* (13%), sól (3%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wyjmij torbę papierową z opakowania foliowego i włóż
do mikrofali na talerz obrotowy napisem UP do góry. Popcorn jest gotowy gdy
pękanie następuje co 2-3 sekundy. Ostrożnie wyjmij torbę i wstrząśnij. Otwórz,
uważając na gorącą parę. Nie pozostawiać popcornu bez nadzoru podczas
przygotowywania. Nie przygotowywać w zwykłym piekarniku. Przybliżony czas
przygotowania w mikrofali: 1000 W 2-2,5 min; 800 W 2-3 min; 650 W 2,5-3,5 min.
Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy
traktować jako wskazówki.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1675 kJ/ 400 kcal
Tłuszcz: 17 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry:
1,1 g
Błonnik: 5,8 g
Białko: 6,1 g
Sól: 3 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić
przed słońcem.
Zobacz:
Wszystkie nowości