Naturalne, pieczone, słodkie ciasto, typowe dla weneckiej tradycji. Wenecka Fugassa Ciprianiego to prawdziwy skarb kulinarny, który przez wieki zachował swoją renomę. Jej złotobrązowy wierzch skrywa cieplutki żółty środek, oferując jedyny w swoim rodzaju aromat i smak. Z wykorzystaniem naturalnego zakwasu i najlepszego masła z regionów Europy Północnej, bez sztucznych aromatów. Ciasto owinięte ręcznie w papier i zapakowane w eleganckiej metalowej puszce.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Fugassa to typowy wenecki deser idealny przez cały rok. W składzie znajdują się tylko proste składniki, takie jak jajka, masło, cukier, mąka. Powstaje z nich miękki i smaczny produkt.
Wybór najwyższej jakości składników jest efektem starannych badań i licznych paneli degustacyjnych przeprowadzanych przez zespół ds. kontroli jakości. Tylko świeże jajka hodowane na farmie wolnej od okrucieństwa, bez sztucznych aromatów, naturalnie zakwaszane, ręcznie robione w procesie pieczenia.
Fugassa zamknięta w puszce zachowuje swoją niepowtarzalną jakość. Jej złotobrązowy wierzch skrywa cieplutki żółty środek, oferując jedyny w swoim rodzaju aromat masła i delikatną teksturę, która podbija serca nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Kraj pochodzenia: Włochy
Pojemność | Waga: 1000 g
Skład: mąka PSZENNA, świeże JAJA od kur z wolnego wybiegu, MASŁO, cukier, drożdże naturalne (mąka PSZENNA, woda), syrop glukozowy, świeże żółtko jaja od kur z wolnego wybiegu, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, MLEKO pełne, masło kakaowe, sól, odtłuszczone MLEKO w proszku, aromaty naturalny. 30g cukru pudru w torebce: cukier, skrobia pszenna, aromaty.
Może zawierać MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE, PISTACJE i SOJĘ.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1570 kJ/ 374 kcal
Tłuszcz 17,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,1 g
Węglowodany 45,4 g
w tym cukry 21,7 g
Białko 7,6 g
Sól 0,7 g
Zobacz:
Wszystkie nowości