Prosciutto di Parma Dop to wyjątkowe, starannie przygotowane włoskie wędzone mięso, z najlepszej jakości wieprzowiny, która jest wędzona na drewnie dębowym, nadającym jej aromatu. Przy dotyku i krojeniu wyczuwalna jest równomierna tekstura, która zapowiada niesamowite doznania smakowe. Jej smak to kwintesencja delikatności: subtelny, wyrafinowany, dosłownie rozpływający się w ustach. Produkt, którego koniecznie trzeba spróbować.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ah takie mięso można jeść i jeść i nie można przestać, smak wybitny
Prosciutto di Parma Dop 24m Casa Graziano to wyjątkowy wędzony wędliniarski produkt pochodzący z regionu Parma we Włoszech. Ta wyjątkowa szynka jest starzona przez 24 miesiące, co nadaje jej intensywny i pełny smak. Wyróżnia się delikatną konsystencją, soczystym mięsem o subtelnym aromacie.
Prosciutto jest produkowana zgodnie z tradycyjnymi metodami, korzystając z najlepszego mięsa wieprzowego - to doskonały dodatek do sałatek, kanapek i serów, a także wspaniały składnik różnych dań kuchni włoskiej
Ta szynka skrywa w sobie sekrety tradycyjnej produkcji Parma Ham: starannie selekcjonowane świnie, minimalna ilość soli oraz niepowtarzalne, czyste powietrze, które wspiera proces dojrzewania. Całość realizowana jest w rodzinnej piwnicy położonej na wysokości 700 m n.p.m., gdzie tradycje sięgają 1954 roku. Jej charakterystyczny różowy odcień przeplatany jest białymi akcentami tłuszczu.
Producent: Casa Graziano srl
Nazwa nominalna: Prosciutto di Parma
Obszar pochodzenia: Parma
Certyfikat: D.O.P
Skład: Wieprzowina i sól
Wartość odżywcza za 100gr produktu: wartość energetyczna 1113kj / 267kcal; Tłuszcze 18g, z których kwasy nasycone 6,1g; węglowodany 0, z których cukry 0g; Białko 26gr; Sól 4,4 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości