Salame al Chianti to wędlina produkowana z 4 kawałków mięsa (łopatka, scamerita, szynka, bekon) wyselekcjonowanych i drobno zmielonych. Oprócz nieuniknionych ziaren pieprzu i tradycyjnych aromatów, do mieszanki dodaje się toskańskie wino Chianti w takiej proporcji, aby nadać delikatny, ale rozpoznawalny smak.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI: wieprzowina, sól, cukry (dekstroza, sacharoza), Chianti D.O.C.G. >0,5%, przyprawy, aromaty. Przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300. Regulator kwasowości: octan sodu E262. Konserwanty: azotan potasu E252, azotyn sodu E250.
Wartości odżywcze w 100g:
Tłuszcz: 31g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11g
Białko: 32g
Węglowodany: 2g
W tym cukry: 1g
Sól: 4g
Zobacz:
Wszystkie nowości