Spianata Piccante to dojrzewające salami z mięsa wieprzowego będące mieszaniną drobnoziarnistą mięsa z dodatkiem boczku, soli, pieprzu i papryki. Oryginalne pochodzi z Kalabrii. Pikantność i kolor pomarańczowy uzyskuje przez dodanie papryczki peperoncino. Charakterystyczny kształt uzyskuje się poprzez prasowanie wędliny. Idealne na surowo, doskonale wygląda na desce wędlin, ale można ją także wykorzystać jako dodatek do pizzy Salame Spianata jest produkowana wyłącznie z mięsa świń urodzonych i hodowanych we Włoszech. Do jej produkcji używany jest głównie kark świni i inne szlachetne części, które są drobno posiekane, a tłuszcz stanowi średniej wielkości ziarna.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
My używamy do pizzy, w smaku wychodzi super
Zobacz:
Wszystkie nowości