Germain Cabécou du Périgord Ser kozi, to wyjątkowy francuski ser pochodzący z regionu Périgord, znanego z produkcji wykwintnych specjałów. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego, charakteryzuje się delikatnym, kremowym wnętrzem oraz subtelnym, lekko orzechowym smakiem, który nabiera głębi wraz z dojrzewaniem. Ser pleśniowy miękki, dojrzewający.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Na deskę serów lub podgrzany w naleśnikach, na grzanki, na kanapki, do sałaty. Ten mały kozi serek może być podawany na zimno i na ciepło.
Skorzystaj z niekończących się możliwości konsumpcji serka. Specjalnie smakuje ze słodkimi dodatkami, jak na przykład figi czy gruszki. Najlepszy z czerwonym winem wytrawnym.
Uwaga! Produkt sprzedawany pojedynczo - na sztuki.
Składniki: mleko kozie pasteryzowane (Pochodzenie Francja), kultury bakterii mlekowych, sól. Zawartość tłuszczu 22 % w masie całkowitej, 45 % w s.m
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1158 kJ / 275 kcal
Tłuszcz: 22 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
Węglowodany: 3,2 g,
- w tym cukry: 1,7 g
Białko: 18 g
Sól: 1,6 g.
Przechowywanie: Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Zobacz:
Wszystkie nowości