Germain Cabécou du Périgord Ser kozi, to wyjątkowy francuski ser pochodzący z regionu Périgord, znanego z produkcji wykwintnych specjałów. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego, charakteryzuje się delikatnym, kremowym wnętrzem oraz subtelnym, lekko orzechowym smakiem, który nabiera głębi wraz z dojrzewaniem. Ser pleśniowy miękki, dojrzewający.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: mleko kozie pasteryzowane (Pochodzenie Francja), kultury bakterii, sól. Zawartość tłuszczu 22 % w masie całkowitej, 45 % w s.m.
Produkt sprzedawany pojedynczo, na sztuki.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1158 kJ / 275 kcal; Tłuszcz: 22g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16g; Węglowodany: 3,2g, w tym cukry: 1,7g; Białko: 18g; Sól: 1,6g.
Przechowywanie: Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Przygotowanie i stosowanie: Na deskę serów lub podgrzany w naleśnikach, na grzanki, na kanapki, do sałaty. Ten mały kozi serek może być podawany na zimno i na ciepło. Skorzystaj z niekończących się możliwości konsumpcji serka. Specjalnie smakuje ze słodkimi dodatkami, jak na przykład figi czy gruszki. Najlepszy z czerwonym winem wytrawnym.
Dane producenta i pochodzenie: Fromagerie Germain, 52190 Le Montsaugeonnais, France.
Zobacz:
Wszystkie nowości