Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI: soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100G:
Wartość
energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz
- 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany
- 59 g, w tym cukry - 2,0 g
Białko
- 25 g
Sól
- 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości