Szynka parmeńska dojrzewająca minimum 24 miesiące, pochodzi z najwyższej jakości świeżych udźców wieprzowych, pozyskiwanych od świń urodzonych, hodowanych i ubitych we Włoszech, na terenach ściśle określonych przepisami prawa, co dodatkowo podkreśla jej prestiż i regionalny charakter.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Do produkcji wieprzowej szynki i soli dołączają jeszcze dwa niezastąpione składniki: klimat i wiatr – suchy, łagodny, niosący aromaty wzgórz regionu Parma. To właśnie unikalna charakterystyka tego terenu zapewnia doskonałe warunki do naturalnego dojrzewania, które nadaje szynce Parma jej niepodważalną słodycz i wyjątkowy smak.
Jednym z najważniejszych atutów szynki Parma jest jej absolutna naturalność. To produkt pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków, który łączy charakterystyczną delikatność smaku z wysokimi walorami odżywczymi. Niskotłuszczowy, bogaty w minerały oraz łatwo przyswajalne witaminy i białka, stanowi idealną propozycję żywieniową dla każdego.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: noga wieprzowa, sól.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia 1056 kJ / 253 kcal, Tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczów nasyconych 5,3 g, Węglowodany <0,5 g, w tym cukier 0 g, Białko 27 g, Sól 4,6 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości