TartufLanghe Carbonara Base Sauce to podstawowa baza do przygotowania kultowej carbonary, która pozwala na pełną personalizację ulubionego dania. Personalizuj swoją carbonarę, dodając składniki, które uwielbiasz najbardziej. Bazowa wersja tego kultowego sosu zawiera 20% żółtka jaj oraz wyselekcjonowane sery PDO Parmigiano Reggiano i Pecorino Romano. Produkt wykonany w tradycyjny sposób, bez dodatku mleka i śmietany.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Stwórz swoją idealną carbonarę dopasowaną do własnych preferencji smakowych. Ta klasyczna baza doskonale komponuje się z charakterystycznym guanciale dla wersji tradycyjnej, owocami morza, takimi jak ryby i skorupiaki, a także warzywami. Jest niezwykle uniwersalna i łatwa do przyrządzenia.
Optymalna proporcja to 40 g sosu na 80 g makaronu. Możesz podgrzać sos podczas serwowania, jednak bez dodatku twarogu czy śmietany.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze +4°C i spożyć w ciągu 7 dni.
Sposób przygotowania: Dodaj sos do ugotowanego makaronu, wymieszaj i podawaj. Możesz wzbogacić swój posiłek ulubionymi dodatkami, takimi jak chrupiące guanciale, owoce morza lub świeże warzywa. Sos jest przystosowany do podgrzewania bez utraty jego jakości.
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: woda, żółtko jaja 20%, ser Parmigiano Reggiano DOP (mleko, sól, podpuszczka), ser Pecorino Romano DOP (mleko owcze, sól, podpuszczka), skrobia kukurydziana, sól, czarny pieprz, naturalne aromaty.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia 712 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 12 g
- w tym kwasy nasycone 5,8 g
Węglowodany 3,7 g
- w tym cukry 0,3 g
Białko 12g
Sól 1,3g
Zobacz:
Wszystkie nowości