Tuńczyk w oliwie extra virgin z Pescantiny to tuńczyk (katsuwonus pelamis). Ceniony za delikatny spójny smak, ale jednocześnie tuńczyk jest miękki i przyjemny na podniebieniu. Tuńczyk Pescantina łowiony jest metodami selektywnymi, które unikają łapania delfinów.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: tuńczyk, oliwa z oliwek extra virgin* (33,5%), sól
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 873/209
Białko (g): 23,1
Węglowodany (g): 0,2
W tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 12,9
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,2
Błonnik pokarmowy (g): 0
Sól (g): 1,2
Zobacz:
Wszystkie nowości