Roślinny jogurt do picia o smaku mango. Produkt wzbogacony jest o starannie dobrane kultury bakterii jogurtowych, które wspierają rozwój korzystnej mikroflory jelitowej, dostarczając naturalnych probiotyków, takich jak L. rhamnosus i L. thermophilus. Dzięki precyzyjnej fermentacji z udziałem bakterii kwasu mlekowego możliwe jest wydobycie z roślin ich unikalnego smaku i aromatu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Owocowa alternatywa dla roślinnego jogurtu to coś więcej niż tylko smaczna przekąska z butelki – to także uniwersalny składnik, który wzbogaci każde smoothie. Jego aksamitna konsystencja idealnie współgra z różnorodnymi koktajlami, nadając im odświeżający charakter i dostarczając cennych probiotyków.
Produkt można spożywać solo albo włączyć go do ulubionego porannego posiłku. Vegurt znakomicie komponuje się z chrupiącą granolą, musli czy nawet kaszką przygotowaną dla najmłodszych. To wyjątkowy wybór szczególnie w gorące, letnie dni.
Skład: fermentowana baza roślinna (nasiona soi, woda, żywe kultury bakterii), pulpa mango (mango,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy), orzechy nerkowca, cukier trzcinowy, pektyna
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 313 kJ / 74 kcal,
Tłuszcze 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
Węglowodany 11 g
w tym cukry 9,2 g,
Białko 1,4 g,
Sól 0,1 g
Zobacz:
Wszystkie nowości