Niepasteryzowany zakwas z czerwonych buraków dedykowany najmłodszym. Przyjemnie kwaśny w smaku. Nie zawiera czosnku, ma obniżoną zawartość soli oraz wzbogacony jest cytryną i acerolą.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Kiszonki i produkty fermentowane to samo dobro dla naszych jelit (mikrobioty jelitowej) i systemu immunologicznego. Przyzwyczajajmy dzieci do kiszonek od najmłodszych lat, gdyż układ odpornościowy dziecka tworzy się najintensywniej pomiędzy 2 a 5 rokiem życia. Pełną sprawność osiąga dopiero około 18 roku, dlatego mądre wspieranie go jest niezwykle ważne w przypadku dzieci, kiedy cała moc układu immunologicznego dopiero się tworzy.
Zakwas z buraka to najszersze spektrum witaminowo-minerałowe występujące w naturze. Zawiera wiele antyoksydantów, jest bogatym źródłem żelaza, witamin C, A, E, K i z grupy B, kwasu foliowego, potasu, kobaltu, magnezu czy fosforu. Wspomoże zdrowie, doda energii i siły. Zakwas dla bąbelków dodatkowo zawiera cytrynę i acerolę, zwaną również wiśnią z Barbados, która znana jest z rekordowej zawartości witaminy C.
Rekomendujemy spożywanie zakwasu na czczo, bez treści jelitowej, po 100 ml.
Składniki ekologiczne: woda, buraki, cytryna, acerola (1%), liść laurowy, ziele angielskie, sól
Wartość odżywcza w 100 ml: wartość energetyczna 50 kJ/12 kcal, tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1 g (<0,1 g), węglowodany (w tym cukry) 1,8 g (0,3 g), białko <0,4 g, sól 0,75 g
Certyfikaty:
Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich);
Certyfikacja Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej;
Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06
Sposób przechowywania: zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C
Ilość: 0,7 l
Minimalna trwałość produktu to ok. 12 miesięcy
Zobacz:
Wszystkie nowości