Camembert La Vache Bottée jest przygotowywany z surowego, niepasteryzowanego mleka krowiego, posiadający certyfikat ekologiczny. Ser produkowany jest we Francji, gdzie dojrzewa w specjalistycznych piwnicach, co nadaje mu wyjątkowy, pełny smak. Swoją nazwę zawdzięcza miejscowości Camembert, gdzie został stworzony. Jego delikatna biała pleśń czyni go idealnym dodatkiem do różnych napojów, a także doskonale sprawdza się w wersji na ciepło — szczególnie gdy podawany jest z odrobiną miodu. Należy jednak pamiętać, że ze względu na wykorzystanie surowego mleka ser nie jest rekomendowany dla kobiet w ciąży.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Cechy:
- Wytwarzany z surowego mleka krowiego
- Posiada certyfikat ekologiczny (BIO)
- Wyprodukowano we Francji
Zastosowanie:
Idealnie sprawdza się zarówno do zimnych przekąsek i kanapek, jak i jako składnik dań na ciepło, takich jak tosty, quiche, tarty czy zapiekanki.
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: surowe mleko krowie*, sól, podpuszczka (zwierzęca), fermentacja (w tym MLEKO). *= Organiczne.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia 280 kcal (1163 kJ)
Tłuszcz: 22 g
- w tym tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 0,5 g
- w tym cukry 0,5 g
Białko 20 g
Sól 1,5 g
Zobacz:
Wszystkie nowości