Grissini to tradycyjne, rzemieślniczo wytwarzane paluszki chlebowe, które zachwycają swoją lekką i chrupiącą konsystencją. Ich unikalny kształt przypomina małe, przypieczone i wysuszone kawałki chleba. Wykonane są ze starannie dobranych naturalnych składników według klasycznej włoskiej receptury, pochodzącej z Turynu. Do ich przygotowania używa się głównie mąki pszennej typu 55, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, wody, soli morskiej, drożdży, smalcu oraz ekstraktu ze słodu. Nie zawierają sztucznych aromatów ani tłuszczów uwodornionych.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Idealny wybór dla miłośników klasycznej włoskiej przekąski. Przepyszne w swojej prostocie, doskonale komponują się z różnorodnymi dipami czy serami.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Składniki: MĄKA PSZENNA (pochodzenie UE), oliwa z oliwek (10%), sól, SŁODZONA MĄKA PSZENNA, drożdże piwowarskie. Alergeny: Składniki podane wielkimi literami mogą stanowić źródło alergenów. Produkt może zawierać również śladowe ilości sezamu, mleka i soi.
Informacje żywieniowe (średnie wartości na 100 g):
Energia: 1761 kJ / 418 kcal
Tłuszcz: 9,4 g
- w tym nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 72 g
- w tym cukry: 4,5 g
Białko: 9,5 g
Sól: 2,8 g.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła oraz źródeł ciepła.
Zobacz:
Wszystkie nowości