Krem jajeczny z pasteryzowanego mleka krowiego, o smaku mlecznej czekolady. Jedwabista konsystencja, wyrazisty smak gorzkiej czekolady, powstaje ręcznie, z jaj z wolnego wybiegu, śmietanki z Francji i świeżego mleka od baskijskich rolników. Jaja użyte w produkcie pochodzą od kur karmionych paszą gwarantowaną jako wolna od GMO (<0,9%). Dla prawdziwych smakoszy.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ten wyjątkowy przepis na krem jajeczny został wzbogacony o intensywną głębię wysokiej jakości gorzkiej czekolady. Starannie przygotowany krem wyróżnia się doskonałą gładkością i podawany jest w niewielkich szklanych słoiczkach, które zapewniają dłuższą świeżość i łatwość przechowywania.
Bastidarra to rzemieślnicza mleczarnia. Owce i ich mleko są charakterystyczne dla tego regionu, wykorzystywane nie tylko do serów, lecz także do jogurtów, kremów i deserów pod marką EKIA. Mleczarnia powstała w 2011 roku w miejscowości Bastide Clairence (Pyrénées-Atlantiques). Mleko zbierane jest od 11 gospodarstw w promieniu 20 km.
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: pełne mleko [pochodzenie Francja] z gospodarstwa o wysokiej wartości ekologicznej, gorzka czekolada 14% [pochodzenie: Francja] (pasta kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy), śmietanka 10% [pochodzenie Francja], żółtko jaja 9,6% [pochodzenie: Francja], całe jaja 7,4% [pochodzenie: Francja], cukier.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 882 kJ / 212 kcal
Tłuszcz: 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 15 g
Białko: 5,4 g
Sól: 0,1 g
Masa netto: 110 g
Warunki przechowywania: w +2 °C do +6 °C.
Zobacz:
Wszystkie nowości