logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Dodaj do ulubionych

The Bleeding Heart Rum Company Don Papa Baroko 40% 0,7l GB "ECO CANISTR 2,0"

Podziel się opinią

Don Papa Baroko jest destylowany z melasy na wyspie Negros na Filipinach. J i leżakowany co najmniej trzy lata w beczkach z amerykańskiego dębu. Rum jest gładki słodki, a w smaku wyczuwalne są nuty wanilii, dębiny, cytrusów, miodu i przypraw. Doskonały do delektowania się saute, na lodzie czy w ulubionym koktajlu.

Cena:
242,10 PLN szt.
Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

Rumy The Bleeding Heart Rum Company Don Papa Baroko 40% 0,7l GB "ECO CANISTR 2,0"

Pojemność: 700ml

Zawartość alkoholu: 40%

Rum Don Papa trunek klasy premium

Wytwarzany z najlepszej trzciny cukrowej na świecie. Leżakuje 7 lat w dębowych beczkach na zboczach góry Kanlaon. Wytwarzany w niewielkich partiach. Rum Don Papa z wyspy Negros Occidental, Filipiny cieszy smakiem i wyrafinowaniem najbardziej wytrawnego konesera. Poznaj rum klasy premium.

Skąd nazwa Don Papa?

Rozpoznawalna na całym świecie nazwa rumu Don Papa została zainspirowana brygadzistą z plantacji cukru Dionisio Magbuelas znanego w Negros jako “Papa Isio”. Ów rolnik wsławił się w trakcie rewolucji filipińskiej w XIX wieku jako legendarny bohater, przywódca i szaman.

Niedługa historia marki

Firmę Bleeding Heart Rum Company założył Stephen Carroll. Podczas swojej podróży na Filipiny zachwycił się tutejszą tradycją, kulturą i obyczajami. Zafascynowanie jakością trzciny cukrowej i jednoczesny zachwyt nad powstającą z niej melasą, zaowocował powstaniem wyjątkowego trunku, który miał swój debiut na Filipinach w roku 2012, a na rynku europejskim kilka lat później. Od tego czasu rum Don Papa honorowany jest wieloma nagrodami i medalami na międzynarodowych targach i wystawach.

Produkcja rumu Don Papa

Na Negros występuje wyjątkowy mikroklimat oraz wielkie połacie ziemi pochodzenia wulkanicznego. To wprost idealne warunki do uprawy jednej z najlepszych trzcin cukrowych na świecie. Zbiera się ją od października do maja, kiedy to zawartość cukru jest największa.

Po zbiorach trzcina cukrowa jest mielona przez stare cukrownie w Negros. Powstająca w ten sposób melasa określana jest przez producenta “czarnym złotem”. Kolejny krok to poddanie gęstego, słodkiego i jakościowego syropu destylacji w wilgotnym klimacie miasta. Ów klimat w sposób bardzo znaczny intensyfikuje smak rumu Don Papa, gdyż to właśnie wilgotność powietrza wpływa na wydobywającą się z dębowych beczek po amerykańskim bourbonie nutkę wanilii.

Rezultatem siedmioletniego leżakowania jest niezwykle wyrafinowany, lekko słodki, owocowy smak rumu.

Smak Don Papa

Rum Don Papa zachwyci każdego, kto szuka zarówno złożonej, jak i harmonijnej przyjemności. Bursztynowa barwa trunku to tylko wizualna zapowiedź aromatów, jakie poczujemy już po otwarciu: owoce, wanilia, miód, cynamon. Słodki i wręcz gładki smak przywodzi na myśl rodzynki, kandyzowane owoce, dojrzałe morele i mandarynki. Na koniec pozostaje w ustach subtelna nutka cynamonu.

Doskonały rum Don Papa zapewni niezapomniane wrażenie. Zamów w Kulturze Smaku swoją butelkę i poczuj jakość dobrego trunku. . 

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane