Grzyby shiitake w lekko solonej zalewie. Nazywane są również Tonko lub Poku w zależności od regionu świata. Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji. Można przygotować z nich sos, dodać do dań stir-fry lub nadać bogaty aromat zupom i bulionom.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Składniki: Grzyby shiitake, woda, sól, kwas: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 62kJ/15kcal,
Tłuszcz <0,5g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g,
Węglowodany <0,5g,
w tym cukry <0,5g,
Białko 1,6g,
Sól 0,86g
Masa netto: 284g
Masa po odsączeniu: 156g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości