Ser twardy z mleka krowiego pasteryzowanego, dojrzewający min. 6 tygodni. 100% autentyczny francuski ser Mimolette, dojrzewający w specjalnych piwnicach w Normandii. Produkowany z najlepszej jakości mleka od lokalnych dostawców z Normandii. Mimolette w plastrach - gotowe do spożycia plasterki, idealne w dowolnym miejscu. Cienko krojony, doskonale sprawdza się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Praktyczne, zamykane opakowanie, gwarantujące maksymalną świeżość produktu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Charakterystyka:
- Zapach: typowy
- Kolor: pomarańczowy, naturalna skórka
- Tekstura: półtwarda do twardej
- Smak: owocowy, lekko słony
Waga: 150 g.
Składniki: mleko krowie pasteryzowane (96,59%, Francja), sól (2,5%, Francja), fermenty mlekowe (0,87%, UE/USA), podpuszczka zwierzęca (0,02%), barwnik: annato norbixina E160b(ii) (0,02%, Peru), chlorek wapnia (dodatek technologiczny).
Alergen: mleko i produkty mleczne.
Wartości odżywcze (na 100 g):
Energia: 1547 kJ / 372 kcal
Tłuszcz: 28 g
- w tym nasycone 18 g
Węglowodany: 1,7 g
- w tym cukry 0,5 g
Białko: 29 g
Sól: 2,4 g
Zobacz:
Wszystkie nowości