logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty

Salcis Monna Lisa Erborinato

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Ser produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, do którego dodaje się czystego szczepu Pleśni penicillium roqueforti. Po około 15-20 dniach od początku produkcji wycina się w serze otwory, które sprzyjają napowietrzaniu i rozwojowi pleśni. Pełne dojrzewanie następuje po około 60-90 dniach, następnie ser zostaje owijany by zapewnić mu odpowiednie warunki starzenia. Produkt w konsystencji przypomina białą pastę z charakterystycznymi niebieskimi przerostami pleśni Roqueforti. Jest delikatny i mało agresywny w smaku.

Cena:
20,50 PLN / 100g
205,00 PLN / kg
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty
Zapytaj o produkt
Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

Sery Salcis Monna Lisa Erborinato

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Salcis Monna Lisa Erborinato to wyrafinowany włoski ser niebieski, który jest idealnym połączeniem kremowej konsystencji i wyrazistego, pikantnego smaku. Wyprodukowany z pełnotłustego mleka krowiego, które zapewnia jego bogaty i głęboki aromat.


Każda partia sera dojrzewa, aby uzyskać charakterystyczne niebieskie żyłki pleśni, które wzbogacają jego smak i teksturę. Idealny do degustacji solo, jako dodatek do sałatek, risotto lub połączony z miodem i orzechami. Produkt z Toskanii łączy tradycję z nowoczesnością.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane