Oxymel (oksymel) inaczej ognisty cydr jest to tradycyjna mieszanina octu owocowego (najczęściej octu jabłkowego) i miodu. Produkt powstaje w wyniku procesu maceracji, który polega po zanurzeniu warzyw i ziół w occie jabłkowym nawet do 12 tygodni. Dzięki temu płyn zachowuje cenne składniki warzyw i ziół. Smak produktu jest nietuzinkowy. Na początku przebijają się lekko kwaskowe nuty octu, ale czuć również bogactwo ziół oraz warzyw. Dodatek syropu z agawy scala intensywny, bogaty smak i nadaje delikatnej słodyczy
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Skład:
Macerat 79 % (ocet jabłkowy, cebula, czosnek, korzeń chrzanu 5 %, korzeń imbiru 5 %, tymianek, oregano, papryczka chili, anyż, cynamon), syrop z agawy, ksantohumol 0,02 % [ekstrakt z szyszek chmielu 100 % (Humulus lupulus)].
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml:
Wartość energetyczna: 392 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 4,0 g
Białko: 1,3 g
Sól: 0,1 g
Zobacz:
Wszystkie nowości