Ekskluzywna babka premium La Colomba, to kwintesencja włoskiej sztuki kulinarnej wzbogacona sycylijskimi migdałami. Stanowi doskonałe połączenie tradycji, które na trwałe wpisuje się w świąteczne obyczaje Włoch. Zamknięta w kolekcjonerskiej NIEBIESKIEJ puszce, jest doskonałym połączeniem tradycji rzemieślniczej i włoskiej elegancji. Zapakowana dodatkowo w stylową torbę prezentową Dolce & Gabbana, co podkreśla ekskluzywny charakter produktu premium. Wyprodukowano na Sycylii we Włoszech
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Owoc współpracy dwóch renomowanych włoskich marek – mistrzowskiej cukierni Fiasconaro i legendarnego domu mody Dolce & Gabbana – to wyjątkowy przysmak celebrujący kulturę i dziedzictwo Italii.
La Colomba zachwyca starannością wykonania i artystycznym kunsztem smaku: tradycyjne włoskie ciasto wzbogacone nutą sycylijskiej pomarańczy, oblane aksamitnym lukrem i posypane chrupiącymi sycylijskimi migdałami. Dzięki najwyższej jakości lokalnym składnikom oraz dbałości o detale wypiek przenosi w klimat słonecznej Sycylii, emanując niepowtarzalnym aromatem i smakiem.
Równie spektakularne co sam deser jest opakowanie – ekskluzywna puszka autorstwa Dolce & Gabbana. W zestawie znajduje się także pięknie zaprojektowana torba prezentowa Dolce & Gabbana, co czyni ten produkt kompletnym i wyjątkowym podarunkiem na każdą świąteczną okazję.
Kraj pochodzenia | Region: Włochy, Sycylia
Opakowanie: 750 g, babka umieszczona w metalowej kolekcjonerskiej niebieskiej puszcze + opakowanie kartonowe D&G.
Skład: mąka z pszenicy miękkiej, kandyzowana skórka pomarańczy 17% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier), polewa migdałowa 13% (cukier, białko jaj świeżych, mąka ryżowa, mąka migdałowa 7,7%, skrobia modyfikowana, aromaty), masło, cukier, jaja świeże 9%, żółtko jaj świeżych 4%, migdały sycylijskie (Amygdalus communis L.) 3%, cukier granulowany 3%, drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej, drożdże), wino wzmocnione „Marsala DOP”, miód sycylijski, pasta pomarańczowa (skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowy, sok z cytryny), syrop cukru inwertowanego, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; masło kakaowe, odtłuszczone mleko w proszku, sól, wanilia, aromaty.
Może zawierać soję, orzechy (orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje), łubin, gorczycę.
Wartości odżywcze na 100 g:
wartość energetyczna: 1582 kJ/ 377 kcal
tłuszcze: 15 g
w tym 8,5 g tłuszcze nasycone
węglowodany: 55 g
w tym 33 g cukry
białka 5,2 g
sól 0,50 g
Zobacz:
Wszystkie nowości