Toskania to kraina o wielkiej historii, kulturze i tradycji gastronomicznej. Prosciutto z Toskanii wyróżnia się smakiem i wyglądem, dzięki regionalnej różnorodności i odrębnym zwyczajom kulinarnym. Mięso jest chude, czerwone, delikatne w smaku, o intensywnym aromacie. Toskańska szynka produkowana jest w rzemieślniczy sposób, z wielką pasją i z mięsa najwyższej jakości. Udźce wieprzowe są ręcznie nacierane mieszanką soli, pieprzu, czosnku i lokalnych ziół, a następnie dojrzewają minimum 16 miesięcy. Dzięki temu Prosciutto Toscano DOP jest jednym z najbardziej reprezentacyjnych produktów Toskanii.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pyszna, czułam się jako pod słońcem Toskanii ;)
Zobacz:
Wszystkie nowości