Wyjątkowa odmiana Carnaroli została stworzona w 1945 r. przez zmieszanie ryżu Vialone i ryżu Lencino, przy czym ten drugi nie miał małego, raczej wydłużonego ziarna, jak ten pierwszy. Jeśli chodzi o jakość, Carnaroli można uznać za najlepszy rodzaj ryżu, w pewien sposób reprezentuje doskonałość wśród wszystkich włoskich rodzajów. Skrobia z ryżu Carnaroli jest najbogatsza w amylozę, substancję, która pomaga utrzymać jędrność ziarna"al dente". Jego nieporównywalną cechą jest przede wszystkim doskonała zdolność wchłaniania aromatów i przypraw oraz uwalniania skrobi podczas gotowania, w celu zintensyfikowania smaków różnych potraw. Dlatego nadaje się również do przygotowywania bogatych i smacznych sałatek i timballi. Opakowanie 1 kg
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Zobacz:
Wszystkie nowości