Salame al Chianti to wędlina produkowana z 4 kawałków mięsa (łopatka, scamerita, szynka, bekon) wyselekcjonowanych i drobno zmielonych. Oprócz nieuniknionych ziaren pieprzu i tradycyjnych aromatów, do mieszanki dodaje się toskańskie wino Chianti w takiej proporcji, aby nadać delikatny, ale rozpoznawalny smak.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI: wieprzowina, sól, cukry (dekstroza, sacharoza), Chianti D.O.C.G. >0,5%, przyprawy, aromaty. Przeciwutleniacz: kwas askorbinowy E300. Regulator kwasowości: octan sodu E262. Konserwanty: azotan potasu E252, azotyn sodu E250.
Wartości odżywcze w 100g:
Tłuszcz: 31g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11g
Białko: 32g
Węglowodany: 2g
W tym cukry: 1g
Sól: 4g
Zobacz:
Wszystkie nowości