Produkowana w Toskanii, jak większość włoskich salami składa się w równych częściach z chudego mięsa z łopatki świni i tłustego z boczku. Przyprawiona prostymi składnikami solą, pieprzem i czosnkiem. Ale jest coś co wyróżnia ją wśród innych salami. Do wędliny dodane są ziarna kopru włoskiego, które powodują, że smak finocchiony jest niepowtarzalny i wyjątkowy. Idealna na prostą ale jednocześnie wielką przystawkę: pokrojona w niezbyt cienkie plasterki finocchiona, podawana ze świeżym chlebem, oliwą z oliwek, a dla podkreślenia smaku koniecznie z Chianti, najsłynniejszym toskańskim winem.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zobacz:
Wszystkie nowości