Salchichón to rodzaj suszonej kiełbasy charakterystycznej dla kilku krajów europejskich, cieszącej się uznaniem za swój tradycyjny charakter. Do jej wytwarzania wykorzystuje się mięso najwyższej jakości, na przykład Iberica de Bellota, wzbogacane delikatną mieszanką przypraw z wyraźnym akcentem ziaren czarnego pieprzu, które nadają kiełbasie unikalny aromat i smak. Mięso pochodzi od świń z wolnych hodowli karmionych wyłącznie żołędziami z dębów.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
W przypadku salchichóna kluczową rolę odgrywa rzemieślnicza metoda produkcji, poddawana rygorystycznej kontroli jakości. Efekt końcowy zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem.
Choć mogłoby się wydawać, że to prosty produkt, salchichón wyróżnia się niepowtarzalnością oraz wyjątkowym smakiem. Salchichon to rodzaj salami, które ma intensywny, bogaty smak o charakterystycznych nutach orzechowych.
Doskonale sprawdza się zarówno jako przekąska na wykwintne kolacje, jak i składnik dziecięcych kanapek, będąc uniwersalnym dodatkiem na każdą okazję.
Masa netto: opakowanie100 g
Skład: mięso wieprzowe, sól, papryka, czosnek granulowany, oregano, MLEKO w proszku, LAKTOZA, Białko MLEKA (laktoza), dekstroza, przeciwutleniacze (E-301, E-325), regulatory kwasowości (E-250, E-252), barwniki (E-120).
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 377 kcal
Tłuszcz: 28 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 1 g,
w tym cukry: 0 g
Białko: 31 g
Sól: 5,3 g
Zobacz:
Wszystkie nowości