Camembert z mleka bawolego z dodatkiem trufli od 3B Latte to wyjątkowy ser z Lombardii, wytwarzany z pasteryzowanego mleka bawolego. Charakteryzuje się okrągłym kształtem, mlecznobiałym kolorem i jadalną skórką. Jego konsystencja jest delikatna i kremowa, a smak słodki i unikalny. Wersja z truflami zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Mleko bawołów, cenione we Włoszech, jest źródłem wielu wyśmienitych serów, takich jak mozzarella, ricotta, scamorza, stracchino, burrata oraz jogurty.
Linia Di Bufala, wprowadzona przez firmę Caseificio 3Blatte, oferuje produkty powstałe z rzemieślniczego procesu wytwarzania przy użyciu świeżego mleka bawolego. Camembert di Bufala wyróżnia się zawartością tłuszczu wynoszącą 60% w suchej masie.
Idealnie komponuje się z chrupiącym chlebem rzemieślniczym, na grzance, czy podgrzany. Można go również podawać z owocami, warzywami, prażonymi orzechami oraz białym winem.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: pasteryzowane mleko bawole (Włochy), sól, podpuszczka, penicillium.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1254 kJ / 303 kcal
Tłuszcze 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,4 g
Węglowodany 0,2 g
w tym cukry 0,2 g
Białka 12,6 g
Sól 1,3 g
Zobacz:
Wszystkie nowości