logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Le Coteau Pit'chou Coteau francuski ser kozi z popiołem roślinnym 110 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Le Pit’Chou to ser kwasowo-podpuszczkowy wytwarzany ręcznie z surowego mleka koziego, w formie małej piramidki pokrytej popiołem roślinnym. Ma delikatny, orzechowy smak, typowy dla dojrzewających serów kozich. Ser z regionu Pays de Gâtine, o wielowiekowej tradycji serowarskiej. Serowarnia Le Coteau, założona w 1991 roku, współpracuje z 6 lokalnymi hodowcami kóz i przetwarza poranne mleko z udoju.

Sery Le Coteau Pit'chou Coteau francuski ser kozi z popiołem roślinnym 110 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Serowarnia Le Coteau, działająca od 1991 roku, współpracuje z sześcioma lokalnymi producentami mleka, które przetwarzane jest na sery z niepasteryzowanego mleka. Surowiec pozyskiwany jest z porannego udoju i przetwarzany bezpośrednio na miejscu, co zapewnia świeżość i wyjątkową jakość produktów.

Le Pit’Chou – ręcznie wytwarzany ser z niepasteryzowanego mleka koziego, wyróżnia go wyrazisty, orzechowy posmak, typowy dla serów tego rodzaju.


Kraj pochodzenia: Francja


Składniki: mleko kozie surowe, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, popiół roślinny (powłoka). Alergeny: mleko.


Wartość odżywcza w 100 g:

Energia – 1150 kJ / 275 kcal
Tłuszcz – 23 g

-w tym nasycone 16 g
Węglowodany – 1 g

- w tym cukry 1 g
Białko – 16 g
Sól – 1,4 g


Masa netto: 110 g 
Warunki przechowywania: w +2 °C do +8 °C.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane