Le Pit’Chou to ser kwasowo-podpuszczkowy wytwarzany ręcznie z surowego mleka koziego, w formie małej piramidki pokrytej popiołem roślinnym. Ma delikatny, orzechowy smak, typowy dla dojrzewających serów kozich. Ser z regionu Pays de Gâtine, o wielowiekowej tradycji serowarskiej. Serowarnia Le Coteau, założona w 1991 roku, współpracuje z 6 lokalnymi hodowcami kóz i przetwarza poranne mleko z udoju.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Serowarnia Le Coteau, działająca od 1991 roku, współpracuje z sześcioma lokalnymi producentami mleka, które przetwarzane jest na sery z niepasteryzowanego mleka. Surowiec pozyskiwany jest z porannego udoju i przetwarzany bezpośrednio na miejscu, co zapewnia świeżość i wyjątkową jakość produktów.
Le Pit’Chou – ręcznie wytwarzany ser z niepasteryzowanego mleka koziego, wyróżnia go wyrazisty, orzechowy posmak, typowy dla serów tego rodzaju.
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: mleko kozie surowe, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, popiół roślinny (powłoka). Alergeny: mleko.
Wartość odżywcza w 100 g:
Energia – 1150 kJ / 275 kcal
Tłuszcz – 23 g
-w tym nasycone 16 g
Węglowodany – 1 g
- w tym cukry 1 g
Białko – 16 g
Sól – 1,4 g
Masa netto: 110 g
Warunki przechowywania: w +2 °C do +8 °C.
Zobacz:
Wszystkie nowości