Ten kremowy specjał, będący połączeniem sera w strzępkach i śmietanki, stanowi kwintesencję włoskiej doskonałości kulinarnej. Oprócz tego, że jest wręcz niezrównany w smaku, dodaje wyrafinowania każdej potrawie. Idealny do tworzenia wyjątkowych dań i eksperymentów w kuchni.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Buffalo stracciatella to wyjątkowy ser włoski, który powstaje z ręcznie formowanych kawałków mozzarelli bawolej łączonych z delikatną śmietanką. Wytwarzana wyłącznie z mleka bawołów hodowanych w Borgoluce, charakteryzuje się niepowtarzalną konsystencją – kawałki mozzarelli różnią się grubością i długością dzięki ręcznemu procesowi produkcji.
Stracciatella jest mleczno-biała i zawiera włókna. Ser stracciatella składa się z małych strzępków — stąd jego nazwa, która po włosku jest zdrobnieniem od straccia („strzęp”), oznaczającego „mały strzępek”. Zaś wnętrze stracciatelli skrywa krem o lekkiej, płynnej konsystencji, w którym można znaleźć niewielką ilość mleka krowiego. Delikatny krem wyróżnia się subtelnym smakiem, który nie przytłacza, oferując słodkie akcenty z nutami jogurtu.
Pochodzenie: Włochy
Rodzaj mleka: mleko bawole, mleko krowie
Waga: około 200 g
Skład: mleko bawole, śmietanka z mleka krowiego, naturalna serwatka szczepiona, sól, podpuszczka.
Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna 968 kJ/238 kcal; Tłuszcz 20,9 g, w tym nasycone 15 g; Węglowodany 0,9 g, w tym cukry 0,9 g; Białko 15,58 g; Sól 0,87 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości