logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Dodaj do ulubionych

Isigny Ste Mère Tomme de Normandie francuski krowi ser z Normandii | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Wyjątkowy ser Tomme de Normandie powstaje w niewielkich, limitowanych partiach z mleka krów żywiących się soczystą trawą Normandii. Specyficzny nadmorski klimat tamtego regionu umożliwia krowom wypas na bogatych w minerały trawach morskich, co nadaje mleku unikalny, słonawo-kwiatowy charakter, idealny do wyrobu tego niezwykłego sera. Proces dojrzewania trwa co najmniej 8 miesięcy i odbywa się w jaskiniach wyposażonych w drewniane deski, które świetnie podtrzymują tradycyjne metody produkcji. Te same jaskinie są znane z dojrzewania sera Mimolette. Rezultatem jest ser o naturalnej, rustykalnej skórce, kremowo-maślanym wnętrzu i subtelnym finiszu, w którym wyczuwalne są nuty kwiatowe oraz akcenty orzechów laskowych.

Cena:
14,30 PLN / 100g
143,00 PLN / kg

Sery Isigny Ste Mère Tomme de Normandie francuski krowi ser z Normandii | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Ser Normandie Tomme, powstały z doskonale wyselekcjonowanego mleka pozyskiwanego w Regionalnym Parku Przyrody Marais du Cotentin i Bessin. Ten wyjątkowy produkt wyróżnia się harmonijnym połączeniem owocowych nut, subtelnych aromatów mlecznych oraz delikatnej kwasowości, a jego kremowa konsystencja dosłownie rozpływa się w ustach.


Dojrzewający przez cztery miesiące w klimatycznych piwnicach Chef-du-Pont, na drewnianych deskach, pod czujnym okiem mistrza serowarskiego z Isigny-Sainte-Mere, ser zachwyca ciastem w kolorze kości słoniowej i łagodnie marmurkową ochrową skórką, która kryje w sobie wyrafinowany, elegancki smak z nutą słodyczy. 


Ser z mleka krowiego pasteryzowanego, dojrzewający, prasowany.
Charakterystyka: zapach owocowy, kolor ochrowy z jasnokości słoniową pastą, tekstura sucha ale rozpływająca się, smak mleczno-owocowy.

Kraj pochodzenia: Francja – Region Dolna Normandia.


Składniki: mleko krowie pasteryzowane 97,11% (alergen: mleko), sól 2%, kultury starterowe 0,86% (alergen: mleko), podpuszczka zwierzęca 0,03%, chlorek wapnia (środek technologiczny). Alergeny: mleko.

Wartości odżywcze (100 g):

Energia 410 kcal,

Tłuszcz 32 g,

- w tym kwasy nasycone 22 g,

Białko 26 g,

Węglowodany 0,9 g,

Sól 1,8 g.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane