Orzeźwiający, lekko kwaskowy, o wyrazistym, soczystym kolorze. Zakwas powstaje wskutek kiszenia buraków w lekko osolonej wodzie. Podczas naturalnej fermentacji burak zmienia nie tylko swój smak, zapach, ale też właściwości.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Dzięki temu zrobiłam najlepszy czerwony barszcz na świecie, dziękuje :)
Skład:
Woda, buraki czerwone* 41 %, chrzan* 5 %, cebula*, czosnek*, sól, liść laurowy*, ziele angielskie*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość odżywcza (kJ) 50
Wartość odżywcza (kcal) 12
Tłuszcz 0
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0
Węglowodany 1,8
w tym cukry 0,3
Białko 0,4
Błonnik 1,2
Sól 0,75
Zobacz:
Wszystkie nowości