Niepasteryzowany, żywy napój z wyjątkowych żółtych buraków, imbiru i cytryny, wspierający florę bakteryjną jelit. Mniej ziemisty smak i aromaty korzeni czynią go wykwintnym napojem probiotycznym.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Dlaczego warto pić zakwas z buraka?
Poprawia odporność.
Wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek.
Odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek).
Wspomaga pracę wątroby.
Jak stosować zakwas w codziennej diecie?
Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.
Składniki ekologiczne: buraki, woda, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, imbir, kurkuma, cytryna
Wartość odżywcza w 100 ml: wartość energetyczna 50 kJ/12 kcal, tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1 g (<0,1 g), węglowodany (w tym cukry) 1,8 g (0,3 g), białko <0,4 g, sól 0,75 g
Sposób przechowywania: zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C
Produkt w 100% roślinny, bezglutenowy, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych, niepasteryzowany.
Odpowiedni dla wegan, dla osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia.
Zobacz:
Wszystkie nowości