Miękkie masło francuskie bez soli AOP charakteryzuje się delikatną teksturą, która łączy subtelną elegancję z wyrafinowaniem smaku. Jest niezwykle łagodne, z nutą orzecha laskowego, dodającą mu wyjątkowego charakteru. Échire od 1894 roku posługuje się tradycyjnym drewnianym maselnicą, zapewniającą precyzyjny i powolny proces produkcji, który pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji oraz podkreślenie najwyższej jakości tego masła. Powolne dojrzewanie śmietanki, zastosowanie charakterystycznych kultur bakterii oraz proces wytwarzania trwający 2 godziny i 30 minut w drewnianych kadziach nadają mu kremową konsystencję oraz autentyczny, śmietankowy smak. Prosto z Francji!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Mleczarnia Echiré, działająca nieprzerwanie od 1894 roku, stosuje tradycyjną metodę produkcji w drewnianych beczkach, co gwarantuje niezwykle powolny proces wyrabiania kremowego masła, wzbogacając je o niepowtarzalne właściwości i smak.
Składniki: śmietanka pasteryzowana, zakwas mlekowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 3045 kJ / 741 kcal
Tłuszcz: 82 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
Węglowodany: <0,5 g
- w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,09 g
Masa netto: 250 g
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu.
Zobacz:
Wszystkie nowości