Ta ekologiczna oliwa powstała z jednej odmiany oliwek Frantoio, dzięki temu zyskała niespotykany, intensywnie ziołowy i pikantny smak, doskonale oddający ducha i kulturę Włoch.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
1585 Biologico Cultivar Frantoio 0,25l Olio Extra Vergine di Oliva to monokulturowa oliwa z pierwszego tłoczenia. Monokultorowa oznacza ze jest produkowana z jednego rodzaju oliwek z konkretnego regionu - to powoduje ze oliwa jest niepowtarzalna i wyjątkowa.
W tym konkretnym przypadku oliwki które zostały wykorzystane przy produkcji tej fenomenalnej oliwy to odmina Frantoio. Oliwki te dają bardzo ziołową, mocną i dobrze zbudowana oliwę. Znajdziemy tu nuty karczocha, delikatną pikanterie, ziołowe nuty. Produkt można używać na dowolny sposób, jednak najlepiej smakuje z samym pieczywem, dzięki czemu można poczuć bogaty bukiet smaków.
Zobacz:
Wszystkie nowości