logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych

Groser Alpejczyk na Mazi ser kozi | od 100g

Zobacz opinie
Podziel się opinią
Produkt rzemieślniczy

Ser Kozi Alpejczyk to wyjątkowy, dojrzewający półtwardy ser kozi, który wyróżnia się nie tylko swoją jakością, ale także unikalnym procesem produkcji. Wykonany z termizowanego, jednodniowego mleka koziego, ser dojrzewa przez około 4 miesiące, co nadaje mu subtelny, średnio intensywny aromat.

Cena:
17,01 PLN / 100g
170,10 PLN / kg

Sery kozie Groser Alpejczyk na Mazi ser kozi | od 100g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Skórka sera jest regularnie myta mieszanką białego wina, solanki i bakterii, co wpływa na jego łagodniejszy, ale wyrazisty smak, odróżniający go od innych serów maziowatych. Idealny do serwowania na desce serów, "Alpejczyk" doskonale komponuje się z pieczywem oraz delikatnymi winami. 


Zaskakuje również niecodziennym polskim pochodzeniem. Jego twórcą są Grodziskie Sery Rzemieślnicze - czyli Groser. 


Laureat złotego medalu Wold Cheese Award 2024.

Skład: Mleko kozie termizowane, Podpuszczka mikrobiologiczna, Kultury bakterii mlekowych, kultury bakterii b. aurantiacum, Sól.



Nowości

×
×
Ostatnio oglądane