Czarna świnia, która pasła się na ziemiach Parmy w czasach Cesarstwa Rzymskiego, jest rodzimą rasą, charakteryzującą się czarną sierścią i długimi koralami. Hodowla w stanie półdzikim, ze szczególną dietą opartą na słodkich żołędziach dębów, bulw, korzeniach i materiale organicznym darni, nadaje mięsu niepowtarzalny smak i właściwości, pozytywnie wpływając na smak i soczystość mięsa. Jest bardziej czerwona i smaczniejsza niż inne wieprzowiny. Tłuszcz jest mniej spójny i bardziej płynny, dzięki czemu jest bardzo przyjemny dla podniebienia. W rzeczywistości infiltracja tłuszczu do chudego produktu nadaje mu wyjątkowej słodyczy i miękkości.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G:
Wartość energetyczna: 267Kcal / 1113kJ
Tłuszcze: 18g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1g
Węglowodany: 0,3g
w tym cukry: 0,3g
Białka: 26g
Sól (NaCl): 4,4g
Zobacz:
Wszystkie nowości