Pistacjowy olej z Bronte to prawdziwe „zielone złoto” rolnictwa ekologicznego, pozyskiwany przez tłoczenie na zimno (dla zachowania wszystkich wartości odżywczych) z niezwykle cenionej odmiany włoskiej pistacji di Bronte D.O.P., stanowi prawdziwy skarb kulinarny. Przenieś swoją kuchnię na wyższy poziom z tym wyjątkowym olejem pistacjowym – autentyczny klejnot każdej kulinarnej przygody!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Olej pistacjowy wyróżnia się subtelnym, lekko słodkawym i delikatnie roślinnym smakiem. Jego zdrowe właściwości doskonale harmonizują z esencjonalnym, intensywnym charakterem pistacji.
Idealnie sprawdza się jako dodatek do surowych potraw, takich jak tatar rybny czy sałatki pełne fantazji, a także do dań na bazie ryb i białego mięsa. Wspaniale komponuje się z zielonymi warzywami, owocami , czy nawet nowoczesnymi wariacjami kulinarnymi, takimi jak majonez o pistacjowym smaku. Intensywnie stosowany w ekskluzywnej gastronomii.
Ponadto olej pistacjowy jest niezrównany przy przygotowywaniu deserów oraz lodów, nadając im wyjątkowego aromatu i konsystencji.
Do uzyskania 100 ml tego czystego oleju pistacjowego potrzeba aż 1 kg najwyższej jakości pistacji! Efekt? Produkt o nieskazitelnej jakości i doskonałym smaku.
Pochodzenie: Włochy
Pojemność: 100ml
Skład: 100% pistacje di Bronte DOP (*produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego).
Wartości odżywcze na 100 g: Energia Kcal 597 / KJ 2486; Tłuszcz 41,4 g; Tłuszcze jednonienasycone 13,8g; Tłuszcze wielonienasycone 16.9g; Tłuszcze nasycone 8,65 g ; Węglowodany 53,4 g, z których cukry 52,6 g; Białko 2,71g; Sól 2,3 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości