logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych

Salcis Ricotta Stagionata Al Tartufo ser owczy z truflą | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią
Produkt rzemieślniczy

Ricottina stagionata al tartufo – dojrzewający ser z truflą produkowany wyłącznie z mleka owczego pochodzącego z Toskanii. Jego unikalny, wyrazisty smak podkreślają lekkie nuty dymne, które uzyskuje się podczas procesu starzenia. Ser o delikatnej konsystencji i subtelnym smaku, który może stać się bazą wielu kulinarnych eksperymentów. To wyjątkowy specjał, który warto poznać bliżej.

Cena:
11,61 PLN / 100g
116,10 PLN / kg

Sery Salcis Ricotta Stagionata Al Tartufo ser owczy z truflą | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Ricotta, czyli owczy ser, to charakterystyczny produkt Toskanii – wariant regionalny stworzony na bazie mleka owczego, choć cieszy się popularnością również w innych regionach Włoch. Ricotta, niezależnie od tego, czy wytwarzana jest z mleka koziego, krowiego, bawolego czy owczego, to jeden z najbardziej rozpoznawalnych włoskich serów.

Ricottina stagionata to idealna propozycja jako przekąska lub składnik wyszukanych dań. Najlepiej komponuje się z toskańskimi winami – czerwonymi, białymi i różowymi. Ricotta doskonale sprawdzi się w kuchni jako składnik aksamitnych sosów do makaronów, pysznych tart warzywnych lub pizzy. Pokruszoną można posypać sałatkę ze świeżych warzyw, takich jak zielona sałata czy burak – te smaki doskonale się przenikają.

Kraj pochodzenia: Włochy, Toskania

Skład: pasteryzowane mleko owcze, trufle, sól, podpuszka.

Wartości odżywcze na 100 g: Energia 1241kJ/299 kcal, Tłuszcz całkowity 22 g, w tym kwasy nasycone 15 g, Węglowodany 5 g, w tym cukier 5 g, Białko 20 g, Sól 2,6 g.



Nowości

×
×
Ostatnio oglądane