logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Appenzeller Classic DOP klasyczny ser szwajcarski półtwardy | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Appenzeller Classic to półtwardy szwajcarski seer podobnie jak alpejski ser górski ementaler, jest produkowany z pełnotłustego, niepasteryzowanego mleka krowiego, które pochodzi od krów pasących się na łąkach pełnych ziół i kwiatów. Ser wywodzący się z regionu Appenzell, położonego w Alpach Szwajcarskich. Choć jego konsystencja jest delikatniejsza w porównaniu do ementalera, zachwyca bogactwem smaku. Dojrzewa przez okres od trzech do sześciu miesięcy, a podczas tego procesu jego skórka jest regularnie nacierana specjalną mieszanką ziół, przypraw i białego wina. To właśnie ten unikalny rytuał przygotowywania nadaje serowi jego charakterystyczny, wyrazisty aromat i smak. Produkcja odbywa się w sposób tradycyjny, gwarantując brak jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Cena:
19,90 PLN / 100g
199,00 PLN / kg

Sery Appenzeller Classic DOP klasyczny ser szwajcarski półtwardy | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Historia Appenzellera sięga aż 1282 roku, co czyni go jednym z najbardziej tradycyjnych i historycznych serów Szwajcarii. Produkowany jest w specyficznych warunkach regionu Appenzell Innerrhoden i Appenzell Ausserrhoden oraz części kantonów St. Gallen i Thurgau. Klimat Alp Szwajcarskich oraz ich łagodnie pagórkowate krajobrazy zapewniają idealne warunki do wypasu krów i produkcji mleczarskiej.


Sery takie jak Appenzeller są dzięki temu odzwierciedleniem ponad 700-letniego dziedzictwa rzemieślniczego, uchodząc za jedną z najbardziej aromatycznych i cenionych szwajcarskich specjalności.

Składniki: MLEKO, enzymy mleczne, podpuszczka i sól.


Wartości odżywcze dla Appenzellera (na 100 g): 

Energia: 1625 kJ / 411 kcal  

Tłuszcz: 32 g 
- w tym tłuszcze nasycone: 19 g  

Węglowodany: 1 g 

- w tym cukry 0 g
Wapń: 950 mg   
Białko: 25 g  
Sód: 400 mg

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane