Sól kopalniana w postaci stałej można znaleźć na Sycylii, gdzie pozostałości dawnych mórz dały początek tym polom. Ekstrakcja odbywa się w sposób mechaniczny i otrzymana czysta sól nie jest poddawana zabiegom rafinacji. Najlepiej używać na surowo do wszystkich rodzajów żywności, które nie były wcześniej solone. Idealny do solenia mięsa, ryb i wędliny grillowanych i gotowanych. Smak soli charakteryzuje się letnim smakiem trufli.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI:
Surowa sól sycylijska, letnia trufla ( Tuber aestivum Vitt. ) 2% (co odpowiada 8% świeżej trufli), aromat.
WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100 g:
Energia 5,98 Kj 1,44 Kcal
Tłuszcz 0,01 g (w tym nasycony 0 g)
Węglowodany 0,02 g (w tym cukier 0,02 g)
Białko 0,18 g
Sól 94,30 g
Zobacz:
Wszystkie nowości