Berg Rebell to doskonały ser wytwarzany na alpejskich pastwiskach Austrii, gdzie krowy żyją w harmonii z naturą – swobodnie, bez stresu, w zgodzie z rytmem środowiska. Jego wnętrze, o sprężystej konsystencji i słomkowo-żółtej barwie (rozwija intensywniejszy kolor w miarę dojrzewania). Produkowany z mleka krowiego, ser ten doskonale smakuje zarówno w swojej naturalnej postaci, jak i jako składnik potraw, na przykład do topienia.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Charakteryzuje się żółto-czerwoną skórką zwartym, słomkowo-żółtym wnętrzu z delikatnymi oczkami, świadczącymi o jego tradycyjnym procesie produkcji.
Idealnie komponuje się z rustykalnym chlebem oraz czerwonymi owocami. Polecane są również wyraziste czerwone wina o solidnej strukturze czy piwa fermentacyjne. Świetnym dodatkiem będą cebula oraz pikantne dżemy.
Ten ser, produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego i dojrzewający przez około 5 miesięcy, doskonale nadaje się zarówno do spożycia na surowo, jak i do obróbki termicznej, na przykład poprzez roztopienie.
Skład: mleko krowie, fermenty mleczne, sól, podpuszczka.
Wartości odżywcze na 100 g: Energia 1828kJ/441kcal, tłuszcz 37 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g, cukier 0 g, białko 27 g, sól 2,6 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości