Ser bałkański wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego z domieszką mleka krowiego i koziego, zawartość tłuszczu wynosi minimum 45%. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, witamin i soli mineralnych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Oryginalny ser z Bułgarii to produkt o kremowej konsystencji, delikatnym, lekko słonym smaku i zwartej strukturze, która ułatwia krojenie - co czyni go idealnym uzupełnieniem sałatek, ale nie tylko.
Produkowany zarówno z mieszanki mleka krowiego i owczego (tłuszcz 45%).
Kraj pochodzenia: Bułgaria
Rodzaj mleka: owcze pasteryzowane
Masa: 150 g
Skład: mleko owcze pasteryzowane (94%), mleko krowie pasteryzowane (3%), mleko kozie pasteryzowane (2%), sól, kultury bakterii mlekowych, substancja wiążąca: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna.
Wartość odżywcza 100 g: Wartość energetyczna 1086 kJ, Wartość energetyczna 262 kcal, Tłuszcz 22 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g, Węglowodany 1 g, w tym cukry 0,8 g, Białko 15 g, Sól 2 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości