logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Dodaj do ulubionych

Caseificio 3Blatte Ser Bawoli Camembert di Bufala ser pleśniowy z mleka bawolego 250 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Camembert di Bufala jest wyjątkowym serem pochodzącym z Lombardii we Włoszech, stworzony ze świeżego mleka bawolego. Ma miękką konsystencję, puszystą skórkę. Ten włoski wariant Camemberta łączy delikatność i kremową konsystencję z subtelną nutą słodyczy.

Sery Caseificio 3Blatte Ser Bawoli Camembert di Bufala ser pleśniowy z mleka bawolego 250 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Linia Di Bufala, wprowadzona przez firmę Caseificio 3Blatte, oferuje produkty powstałe z rzemieślniczego procesu wytwarzania przy użyciu świeżego mleka bawolego. Camembert di Bufala wyróżnia się zawartością tłuszczu wynoszącą 60% w suchej masie.


Idealnie komponuje się z chrupiącym chlebem rzemieślniczym, na grzance, czy podgrzany. Można go również podawać z owocami, warzywami, prażonymi orzechami oraz białym winem.


Kraj pochodzenia: Włochy


Skład: pasteryzowane mleko bawole (Włochy), sól, podpuszczka, penicillium.


Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna 1254 kJ / 303 kcal 

Tłuszcze 28 g 

  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,4 g

Węglowodany 0,2 g

  w tym cukry 0,2 g 

Białka 12,6 g

Sól 1,3 g 

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane