Camembert di Bufala jest wyjątkowym serem pochodzącym z Lombardii we Włoszech, stworzony ze świeżego mleka bawolego. Ma miękką konsystencję, puszystą skórkę. Ten włoski wariant Camemberta łączy delikatność i kremową konsystencję z subtelną nutą słodyczy.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Linia Di Bufala, wprowadzona przez firmę Caseificio 3Blatte, oferuje produkty powstałe z rzemieślniczego procesu wytwarzania przy użyciu świeżego mleka bawolego. Camembert di Bufala wyróżnia się zawartością tłuszczu wynoszącą 60% w suchej masie.
Idealnie komponuje się z chrupiącym chlebem rzemieślniczym, na grzance, czy podgrzany. Można go również podawać z owocami, warzywami, prażonymi orzechami oraz białym winem.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: pasteryzowane mleko bawole (Włochy), sól, podpuszczka, penicillium.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 1254 kJ / 303 kcal
Tłuszcze 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20,4 g
Węglowodany 0,2 g
w tym cukry 0,2 g
Białka 12,6 g
Sól 1,3 g
Zobacz:
Wszystkie nowości