Ser Petit Camembert Gillot 150 g to klasyczny francuski ser o kremowej konsystencji i wyrazistym smaku, pochodzący od jednego z najstarszych producentów serów w Normandii. Wytwarzany tradycyjnymi metodami z mleka krowiego, wyróżnia się delikatną, białą skórką pokrytą puszystą pleśnią, która kryje gładkie, rozpływające się wnętrze o bogatym, lekko orzechowym aromacie.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: Surowe mleko krowie (pochodzenie: Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, substancje fermentacyjne (w tym mleko).
Wartości odżywcze na 100g produktu:
Energia: 280 kcal
Tłuszcz: 22 g
Tłuszcz nasycony: 15 g
Węglowodany: 0,5 g
Cukry: 0,5 g
Białko: 20 g
Sól: 1,6 g
Zobacz:
Wszystkie nowości